Voordelen van een schadeauto kopen

Geplaatst op

Een schadeauto kopen is slim. We nemen in deze blog met je door hoe dit precies in elkaar zit. Lees dus snel verder!

Schadeauto´s 

Een schadeautobedrijf biedt gebruikte auto-onderdelen die aanzienlijk betaalbaarder zijn dan wat je elders zult vinden. Deze onderdelen worden uit autowrakken gehaald, schoongemaakt en getest om er zeker van te zijn dat ze goed werken. Een gerenommeerd bedrijf kan zelfs garanties bieden.

Ruime keuze uit merken

Je kunt een gebruikte radiateur of transmissie voor elk merk voertuig vinden. De meeste bedrijven plaatsen hun inventaris online, en met een eenvoudige zoekopdracht, kunt je controleren of ze het onderdeel hebben dat je nodig hebt. 

Zeldzame onderdelen: enthousiastelingen bezoeken frequent dergelijke bedrijven omdat ze lage prijzen voor zeldzame auto-onderdelen hanteren. Als je een oude auto hebt of er een probeert te restaureren, dan kun je bij schadeautobedrijven gebruikte auto-onderdelen vinden die je vaak niet op de gewone markt zult vinden.

Milieuvriendelijkheid

Auto’s zijn zeer recyclebare producten omdat ze meestal gemaakt zijn van metaal. Als je een oud, niet-functionerend voertuig in je garage hebt staan, help je de planeet – en je portemonnee – door het te laten bergen.

Het is overigens niet mogelijk om je auto te verkopen aan een autoschadebedrijf. Ze kopen alleen auto´s van verzekeringsmaatschappijen. Het is wel mogelijk om dergelijke auto´s of onderdelen te kopen bij een schadeautobedrijf. 

Het is dus een stuk beter om een tweedehands auto te kopen, juist vanwege het feit dat er geen nieuwe gemaakt hoeft te worden. Dat scheelt een heleboel CO2-uitstoot. 

Er is geen moment dat je hoeft te twijfelen over het aankopen van een schadeauto. Natuurlijk is het wel belangrijk om het een en ander in te calculeren, met name de reparatiekosten, want dat zit natuurlijk niet allemaal in de prijs inbegrepen. Dus vergeet het niet te achterhalen. 

Meer verhalen vind je op onze site. Dus blijf onze site lekker volgen. We zullen je zeker blijven vermaken met blogs, over rijscholen, verkeersregels en allerlei andere leuke onderwerpen.

Over ons

Check onze inspiratieblogs die gaan over de autowereld. Blijf op de hoogte van de trends!

Contactgegevens

Via info @ vakgaragehemelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden