De scooter naast jouw auto: een slim idee?

Geplaatst op

Er wordt steeds vaker een scooter naast de auto genomen om te dienen als mobiliteitsoplossing voor bijvoorbeeld in de grote stad. Lang niet altijd gaat het dan om scooters met een verbrandingsmotor. Steeds meer mensen kiezen voor een scooter op elektriciteit. Dat is wel zo milieuvriendelijk en de kwaliteit van de lucht in de steden gaat er echt op vooruit. In deze blog willen we graag een aantal voordelen van de scooter met je doornemen. Scooterwinkel leiden maakt het mogelijk om altijd de juiste scooter te vinden. Neem dan ook zeker contact met hem op wanneer je vragen hebt over het bezit van een scooter en wat erbij komt kijken. 

Gemakkelijk rijden op een scooter 

Als je een autorijbewijs gehaald hebt, heb je daar een scooter- of bromfietsrijbewijs bijgekregen. Zo is het mogelijk om direct op een scooter rond te rijden. Het is nodig om verzekeringen af te sluiten voor je scooter. Dit is allemaal stuk goedkoper dan verzekeringen voor je auto. Om over het brandstofverbruik van de auto ten opzichte van de scooter nog maar te zwijgen. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen gaan voor een scooter als tweede vervoersmiddel. 

Scooter en woon-werkverkeer 

Het is een gemakkelijke tweewieler die je in staat stelt om de verschillende verkeersopstoppingen in de spitsuren te omzeilen door sluiproutes in de stad te kunnen nemen. En hij ziet er natuurlijk ook hartstikke cool uit. Daarbij is het ook nog eens een keer zo dat je gemakkelijk kunt parkeren met een scooter. Kost veel minder moeite, tijd en ruimte! 

Doordat veel mensen kiezen voor een elektrische scooter gaat de luchtkwaliteit erin de grote steden met sprongen op vooruit. Niet alleen in Nederlandse steden, maar ook in metropolen als Berlijn ervaar je echt een betere luchtkwaliteit wanneer er meer elektrische voertuigen rondrijden. In de grote steden zul je bepaalde zones hebben waar je niet meer mag rijden met bijvoorbeeld een diesel- of benzinevoertuig. Daarom raden wij ook zeker aan om te kijken naar de verschillende elektrische oplossingen om voorbereid te zijn op de toekomst.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze inspiratieblogs die gaan over de autowereld. Blijf op de hoogte van de trends!

Contactgegevens

Via info @ vakgaragehemelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden