Auto-onderdelen kun je veel voordeliger aanschaffen!

Geplaatst op

Het is niet altijd gemakkelijk om goedkoop auto-onderdelen te vinden, wanneer je ze koopt via je vakgarage. Wij willen je graag alternatieven aanreiken. Daarmee wordt het mogelijk om te besparen en ook nog eens een keer een beetje extra te doen voor het milieu. Hoe dat zit, nemen we graag met je door in deze blog. 

Waar kan ik voordelig auto-onderdelen vinden? 

Wanneer jij bij de vakgarage je auto laat repareren dan zullen ze onderdelen hebben liggen of deze nieuw bestellen. Je kunt er dan van uitgaan dat je de nieuwprijs betaalt, omdat het nieuwe onderdelen zijn. Een alternatief hiervoor is het aanschaffen van voordelige auto-onderdelen, die tweedehands zijn. Zo zijn Ford onderdelen zijn gemakkelijk te bestellen bij een schadeautobedrijf. Een manier om te voorkomen dat een auto-reparatie aanzienlijk in de papieren gaat lopen. 

Wat is een schadeautobedrijf? 

Het is vrij eenvoudig om uit te leggen wat een schadeautobedrijf is. Dit is namelijk een bedrijf dat auto’s met schade koopt van verzekeringsmaatschappijen. Op deze manier komen zij aan auto’s met schade die na een reparatie weer de weg op kunnen. Sommige auto’s kunnen niet meer de weg op, maar die hebben dan nog wel onderdelen die bruikbaar zijn. Zowel de auto’s als de onderdelen zijn voor een lagere prijs te verkrijgen in vergelijking met de prijzen van hun gloednieuwe tegenhangers. Je kunt dus aardig besparen op deze manier. Daarnaast is er ook zo dat je aan recycling doet: je koopt immers geen nieuwe onderdelen en deze hoeven dan ook niet gemaakt te worden om de voorraad weer aan te vullen. Zo zorg je via via voor een reductie van de CO2-uitstoot. Een prettig idee, zeker in combinatie met de besparing. 

Alternatieven voor het schadeautobedrijf

Je kunt je voorstellen dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om aan tweedehands auto-onderdelen te komen. En ja, die zijn er zeker. In Nederland is het platform Marktplaats de laatste jaren een household name geworden. Veel mensen kopen en verkopen er spullen. Een prima manier om bijvoorbeeld aan spullen uit je jeugd te komen, voor die nostalgische feel. Maar ook auto-onderdelen zijn er te krijgen. 

En wat dacht je van de aloude autosloperij. Daar zijn de onderdelen doorgaans wat ouder. Je moet goed kijken welke onderdelen er in een goede staat verkeren. Deze kun je dan in vele gevallen prima aanschaffen ten behoeve van een auto-reparatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze inspiratieblogs die gaan over de autowereld. Blijf op de hoogte van de trends!

Contactgegevens

Via info @ vakgaragehemelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden